Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Eindelijk 'ns goed nieuws uit Duitsland. Waar de heer Schäuble zich nogal stug opstelde inzake Griekenland komt ie nou met prima voorstellen. Zoals altijd zijn wij slechts volgend en in dit geval is het een goede zaak dat Dijsselbloem een slechts een schaap in wolfskleren is.

1. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung wil de machtige Duitse minister van Financiën Schäuble de Europese Commissie gaan castreren nu Griekenland gecapituleerd heeft en weer in de pas lijkt te lopen. Schäuble wil een aantal taken van Brussel, waaronder handel, mededinging, weghalen uit Brussel en onderbrengen bij een ‘onafhankelijk’ orgaan geschoeid op Duitse leest.

Volgens Schäuble heeft de Commissie te veel macht naar zich toegetrokken en moet het zich voortaan alleen bezig houden met zijn kerntaak, het waken over de EU-vedragen. Schäubles loopjongen Dijsselbloem moet de plannen het speerpunt maken tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap in de eerste helft van 2016.

Bron: Z24

Dat je altijd moet uitkijken met sympathie wordt ook wel duidelijk in het volgende artikel, waarin wordt benadrukt dat Schäuble ook wel degelijk voorstander is van een federaal Europa.

In Duitsland wordt wordt die opstelling gezien als een poging om Juncker terug te krijgen in zijn hok en de altijd irritante bemoeizucht van Brussel in te perken. Hij zou ook inspelen op Britse wensen om de EU het hervormen. Maar zijn idee is ook consistent met de federale visie op Europa waar hij al jaren om bekendstaat en waar de Britten juist niets van moeten hebben. In die visie zou de supranationale Commissie meer politieke macht moeten krijgen, net als de minister van financiën voor de eurozone, waar hij eerder op zinspeelde.

Bron: FD

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie