Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee!

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

  Download gratis 
proefexemplaar V2 van 
De Derde Verlichting
 

V6.2 Proefdruk - December 2021


Let maar op als je snode plannen hebt of, nog erger, je van geen kwaad bewust bent. Je apparaten zijn je alibi ...

Je tv, koelkast, koffiezetapparaat, spelcomputer, hardloophorloge: het kan allemaal tegen je gebruikt worden in een politieonderzoek. Of omgekeerd: ze kunnen juist alibi’s verschaffen voor verdachten van misdrijven.

“Elk apparaat dat je tegenkomt tijdens een huiszoeking, kan, als het een beetje slim is, door de politie ingediend worden voor onderzoek bij het NFI”, vertelt Mark Roeloffs, forensisch onderzoeker digitale technologie bij het Nederlands Forensisch Instituut.

“Je kan er heel veel forensische informatie uit halen. Hoe laat een koffiezetapparaat gebruikt is, wanneer de koelkast open en dicht gegaan is, of iemand tijdens zijn hardlooprondje in de buurt is geweest bij een plaats delict.”

Bron: Z24

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie