Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

Burgercoöperatie BC De Rijpel

Einde oefening voor BC De Rijpel

Via een publicatie op Ditisonzewijk is het einde aangekondigd van de Werkgroep BC De Rijpel. Hieronder vind je een uitgebreide motivatie met betrekking tot het staken van de activiteiten. 

--> Download het Eindrapport Werkgroep BC De Rijpel.

Het is een typisch geval van jammer, maar helaas :( Na anderhalf jaar heb ik persoonlijk, als initiattiefnemer besloten om de stekker uit dit project te trekken. Er was weinig tot geen beweging in te krijgen, noch in de wijk, noch bij gemeente en wijkraad, noch in de media. Corona gaf het laatste zetje. Naar verwachting gaat het tot 2022 duren voordat er weer iets van bijeenkomsten of dergelijke kan worden georganiseerd. Het concept wordt bevroren en de deur blijft op een kleine kier staan voor een nieuwe poging. 


* * * Afsluiting BC De Rijpel per 1 januari 2021 * * * 

Het concept BC De Rijpel, de beoogde burgercoöperatie voor de wijk Helmond-Rijpelberg, wordt bevroren en op de plank gelegd. Het gedane werk hoeft uiteindelijk niet voor niks te zijn geweest. Voor toekomstige pogingen om tot een BC De Rijpel of iets vergelijkbaars te komen ligt een uitgebreide studie klaar.

Lees meer: Einde oefening voor BC De Rijpel

Welkom bij BC De Rijpel !

De pilotomgeving van Burgercoöperatie De Rijpel (i.o.) is inmiddels ondergebracht op een eigen webstek: www.bcderijpel.nl. De komende maanden is een Werkgroep BCR bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid en (on)mogelijkheden van een coöperatieve vereniging van bewoners van de wijk Helmond-Rijpelberg.

Kijk voor informatie op en like de Facebook Pagina en/of word lid van de Facebook Groep. Behoefte aan wat meer achtergrondinformatie? Op de Aurora download pagina zijn allerlei artikelen en documenten te vinden.