Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


BURGERCOÖPERATIE BC DE RIJPEL

..... als 'elkaar helpen' centraal staat

--> Dit is een kopie van een origineel bericht uit de Facebook groep 'Rijpelbergers helpen elkaar'. Door de gekozen beslotenheid van de Facebook groep is lezen van berichten voor NIET-leden onmogelijk. 

In de afgelopen maanden heb ik ideeën verzameld omtrent een wijk- c.q. buurtcoöperatie voor Rijpelberg. Hierin kan een aantal zaken worden geregeld, zoals gezamenlijke inkoop en/of delen van allerlei spullen (winkel/uitleen), (elektrisch) vervoer delen/huren, gedeelde (mantel)zorg, een uitgebreide moes-/kruidentuin, centrale voorzieningen als diepvries en wasserette.Ook is er als georganiseerde groep meer politieke invloed mogelijk.

 

Plannen zijn vrij gedetailleerd uitgewerkt en op onderdelen besproken met gemeente en wijkraad. Volgende stap is het vormen van een werkgroep, die verder de diepte ingaat. Ik wil best de kar trekken, maar zijn er mensen die 'm op zijn minst van de startplaats willen helpen duwen. Uitgebreid of kort reageren? Vragen? Interesse? Iemand aanbevelen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app 06-22545594. Ik ben erg benieuwd ...

Zie ook het artikel Aurora - Burgercoöperatie De Rijpel.

De Facebook oproep van zondag 7 juli 2019:

WERKGROEP - BURGERCOÖPERATIE DE RIJPEL

een burgerinitiatief waarin de burgers ook de baas zijn.

We zijn al met zijn drieën 😁, maar er is nog plaats, hoor ... Lees de '2 minuten elevator pitch' (zie bijgaand plaatje) en oordeel zelf hoeveel voordeel er voor jezelf én voor jouw wijk in zit. Interesse gewekt? Gebruik je talenten, kennis en ervaring om de 'werkgroep BCR' te versterken.Meld je via een berichtje of app, bel of mail. 06-22545594 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INFO:

De Werkgroep BCR onderzoekt de (on)mogelijkheden van het burgerinitiatief. Werkterrein beperkt zich voorlopig tot de wijk Helmond – Rijpelberg, maar kan makkelijk worden uitgebreid tot het hele Helmondse gebied ten oosten van de Zuid-Willemsvaart, dus inclusief de wijken Dierdonk en Brouwhuis.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

 

 

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie